1οι ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ στην ΕΛΛΑΔΑ

FeneosMay2019a          FeneosMay2019b

Το 2016 η ΓΣ του ΚΟΕ ενέκρινε το αίτημα του ΟΚΑΔΕ (Όμιλος Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος) για να περιληφθούν οι Κλασσικοί Αγώνες στον ΕΚ του ΚΟΕ & παράλληλα μετά από συντονισμένες προσπάθειες ετών από εμάς (ΚΟΕ), ΟΚΑΔΕ, ΚΣΕ (Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος), Δ’ ΚΟΣΕ (Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος) & ΟΦΕΙ (Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη), το καλοκαίρι του 2018 ο κ. Σ. Φάμελλος με Υπουργική απόφαση επέτρεψε για πρώτη φορά την διοργάνωση Κλασσικών Αγώνων στη χώρα μας.


Έτσι φτάσαμε με μεγάλη ικανοποίηση να παρακολουθήσουμε τους 1ους Κλασσικούς Αγώνες για Βρετανικούς Δείκτες στην Ελλάδα, που διοργάνωσε ο ΟΚΑΔΕ στις 17-18-19 Μαΐου στον υπέροχο κάμπο (οροπέδιο) του Φενεού στην Ορεινή Κορινθία, με την υποστήριξη & την αμέριστη βοήθεια της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Κορινθίας και των Κυνηγετικών Συλλόγων Κιάτου και Ξυλοκάστρου.


Ο κάμπος όπως μπορείτε να δείτε & στην φωτογραφία, κατακλύστηκε –περίπου 1000 άτομα/ημέρα- από κυνόφιλους από όλη τη χώρα, αλλά & από το εξωτερικό, αφού συμμετείχαν & πολλοί ξένοι σκύλοι. Φόντο στους υπέροχους αυτούς Αγώνες τα άγρια άλογα του Φενεού που ζουν ελεύθερα & βόσκουν στο απέραντο & πανέμορφο αυτό οροπέδιο της Ορεινής Κορινθίας.


Η βασική διαφορά μεταξύ Α.Κ.Ι. & Κλασσικών Αγώνων είναι ότι στους Κλασσικούς ο βαθμός εκπαίδευσης & το στυλ της κάθε Φυλής παίζει πρωταρχικό ρόλο για την αξιολόγηση, ο δε Αγώνας αυτός πραγματοποιείται μόνο σε απελευθερωμένο θήραμα.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε & Έκθεση Μορφολογίας με συμμετοχή 98 Βρετανικών Δεικτών.


Τους Κλασσικούς Αγώνες ο ΟΚΑΔΕ ονόμασε “ΤΡΟΠΑΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΚΑΝΤΑΝΗ” αφιερώνοντάς τους στη μνήμη του Μέλους του, που η πορεία του στο χώρο ήταν πολύ σημαντική.


Έλαβαν μέρος 58 Βρετανικοί Δείκτες & οι νικητές ήταν:

  • Πόιντερ
    Νικητής Τροπαίου: η “Lamia di Ioannina” με ιδιοκτήτη τον Χρήστο Κανόπουλο & κυναγωγό τον Γιάννη Παυλίδη
  • Σέττερ
    Νικητής Τροπαίου & Καλύτερος Κλασικών 2019: ο “Roval Miro” με ιδιοκτήτη τον Massimo Zamboni και κυναγωγό τον Bicio Baragini.

Πολλά Συγχαρητήρια στον ΟΚΑΔΕ που έκανε πράξη το όραμα χιλιάδων Κυνηγών, οργανώνοντας τους Πρώτους Κλασσικούς Αγώνες στη χώρα μας !!!