Από το βράδυ της 06/05/2021 και για δύο εβδομάδες τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΆΡΓΟΣ»» και κλήθηκαν οι πολίτες να συμμετάσχουν, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους. Η συμμετοχή είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος των πολιτών, υπάρχουν δε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου που μονοπωλούν το ενδιαφέρον, όπως προκύπτει από τον αριθμό των δημοσιευθέντων σχολίων. Ενδεικτικά (upd. 11/5/2021 09:30), υπό το «περίφημο» άρθρο 5 έχουν διατυπωθεί 1507 σχόλια, υπό το άρθρο 6 υπάρχουν 810 σχόλια και υπό το άρθρο 33 βρίσκονται 461 σχόλια. Ειδικότερα:

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα Μέλη μας & όλους τους Ιδιοκτήτες & Κυνόφιλους, ότι μετά την ενδελεχή ανάγνωση του ΣχΝ “Νέο Πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα Άργος” που ανέβηκε χθες αργά το βράδυ στην δημόσια διαβούλευση. επεξεργαζόμαστε τα κείμενα με τα οποία θα πρέπει όλοι μας να σχολιάσουμε τα Άρθρα που αφορούν και πλήττουν τον ΚΟΕ, τους Καθαρόαιμους Σκύλους, τις Αυτόχθονες Ελληνικές Φυλές & φυσικά τους Ερασιτέχνες Εκτροφείς.


Ο ΚΟΕ δεν σταμάτησε στιγμή τις προσπάθειες για να εισακουστούν οι θέσεις του στον Πρωθυπουργό & σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, τις οποίες έχουμε καταθέσει εγγράφως αλλά & προφορικά με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμα & με παρέμβαση της FCI στο υψηλότερο επίπεδο.
Σύντομα θα γίνει η ανάρτηση ώστε να διευκολύνουμε όλους για ουσιαστική συμμετοχή στη Δημόσια Διαβούλευση του ΣχΝ “Πρόγραμμα Άργος”.

 

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ, απλά κατεβάστε την εφαρμογή!!!!!

  • Πλησιάζει η Ανάσταση & δυστυχώς τα βαρελότα που δίνουν ικανοποίηση σε πολύ λίγους ανθρώπους είναι ιδιαίτερα δυσάρεστα, ενοχλητικά & απόλυτα επικίνδυνα για όλα τα ζώα, ειδικότερα εκείνα που υποφέρουν από κροτοφοβία (& είναι πολλά), αλλά & συχνά θανάσιμα ακόμα & για ανθρώπους.
    Μη ξεχάστε λοιπόν & φέτος να προστατέψτε τους αγαπημένους σας συντρόφους, κλείνοντάς τους από νωρίς μέσα στο σπίτι ή σε χώρο προστατευόμενο που κλείνει & έτσι δεν θα κινδυνεύουν να φύγουν ή & να πέσουν από εκεί (πχ βεράντα).
  • Επίσης μη ξεχνάτε ότι τα κόκαλα & τα λίπη από το αρνί, όσο & αν τους αρέσουν, δεν είναι η κατάλληλη διατροφή & συχνά καταλήγει με εντερικά προβλήματα για αυτά & Πασχαλινά για εσάς...
  • Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση & να περάσετε ένα όμορφο Πάσχα με την οικογένειά σας, ασφαλείς & με Υγεία !!!
  • Προστατεύουμε τις καθαρόαιμες φυλές σκύλων! Νιώθουμε περήφανοι για την ιστορία τους και όσα προσφέρουν στην κοινωνία εδώ και χιλιάδες χρόνια σαν προστάτες, κυνηγοί, σύντροφοι, βοηθοί και διασώστες! Τα προβλέψιμα χαρακτηριστικά των καθαρόαιμων φυλών επιτρέπουν σε όποιον το επιθυμεί να επιλέξει μία φυλή που θα γνωρίζει οτι θα καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες του είτε είναι προσωπικές (πχ μικρόσωμος σκύλος συντροφιάς) είτε κοινωνικές όπως σκύλος οδηγός τυφλών, διασώστης, έρευνας, ποιμενικός και άλλες δραστηριότητες που απαιτούν συγκεκριμένα κληρονομούμενα χαρακτηριστικά.
  • We protect pedigree dogs! We are proud for what they offer to society for thousands of years as guardians, hunters, companions, rescuers and service dogs! The predictable characteristics of purebred dog breeds allow everyone to select a breed that will cover their specific needs either personal (for example small size companion dog) or social as service dog for blind people, search and rescue, shepherd and other activities that demand specific inherited characteristics.
Σελίδα 1 από 14