Πρόταση συνεργασίας Ομίλων

Ο Όμιλος Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος αποστέλλοντας την από 13.06.16 Επιστολή του στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος, έλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία που αφορά

στους κυνηγετικούς σκύλους στην Ελλάδα, αλλά και στην συνεργασία και βελτίωση των σχέσεων των Ομίλων που εκπροσωπούν τους ενταγμένους στην οργανωμένη Κυνοφιλία ανθρώπους που ασχολούνται με αυτούς.
Ο Κ.Ο.Ε. σύμφωνος με το πνεύμα της επιστολής και της κίνησης θα είναι αρωγός σε όλες τις σχετικές επαφές της Οργανωμένης Κυνοφιλίας στην Ελλάδα με το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σκοπό την δημιουργία ενός θετικότερου & ουσιαστικότερου πλαίσιου διεξαγωγής Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων για όλους τους κυνηγετικούς σκύλους είτε αυτοί είναι δείκτες είτε ιχνηλάτες, και φυσικά τις εθνικές μας φυλές, τον Ελληνικό Ιχνηλάτη και τον Κρητικό Λαγωνικό, για την βελτίωση και ανάδειξη αυτών και του σημαντικού τους ρόλου δίπλα στον άνθρωπο σήμερα και πάντα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ο.Κ.Α.Δ.Ε. ΠΡΟΣ Κ.Ο.Ε


ΗΜΕΡ: 13/6/2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3095

Αξιότιμο Δ.Σ του Κ.Ο.Ε, μαθαίνουμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ίσως αλλάζει ο νόμος περί θήρας. Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσουμε στο Υπουργείο τις κατάλληλες διευκρινίσεις που χρειάζονται, έτσι ώστε οι Α.Κ.Ι να διαχωριστούνε από την διεξαγωγή κυνηγετικής δραστηριότητας (παρότι και το κυνήγι είναι μια νόμιμη δραστηριότητα) και την εκπαίδευση κυνηγόσκυλων. Στόχος του Κ.Ο.Ε των ομίλων φυλών και των κυνοφιλικών ομίλων είναι η βελτίωση και ανάπτυξη της καθαρόαιμης κυνοφιλίας στην Ελλάδα. Κατόπιν τούτου θα θέλαμε όλοι μαζί να ξεκινήσουμε τις απαραίτητες διεργασίες που χρειάζονται, για να μην αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς και επειδή πιστεύουμε ακράδαντα στο ισχύς εν τη ενώσει θα θέλαμε να μας απαντήσετε αν θα είσαστε αρωγοί στην προσπάθεια μας.
Βρισκόμαστε σε αναμονή της απάντησης σας έτσι ώστε να συντονίσουμε άμεσα τις περαιτέρω κινήσεις μας.

Με εκτίμηση

Όμιλος Επανιέλ Μπρετόν
Όμιλος Ντράτχααρ
Όμιλος Κούρτσχααρ
Κυνοφιλικός Όμιλος Τρικάλων
Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Νομού Ηλείας
Κυνοφιλικός Όμιλος Έβρου
Κυνοφιλικός Όμιλος Αιτωλοακαρνανίας
Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαΐας
Κυνοφιλικός Ομίλος Καρδίτσας
Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Κορινθίας
Κυνοφιλικός Όμιλος Λάρισας
Κυνοφιλικός Όμιλος Βορ. Προαστίων
Όμιλος Κυνοφίλων Κορινθίας
Κυνοφιλικός Όμιλος Μυτιλήνης
Κυνοφιλικός Όμιλος Κομοτηνής
Κυνοφιλικός Όμιλος Ιωαννίνων
Κυνοφιλικός Όμιλος Λαμίας
Κυνοφιλικός Όμιλος Καλαμάτας
Κυνοφιλικός Όμιλος Λήμνου
Κυνοφιλικός Όμιλος Πρέβεζας
Κυνοφιλικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας
Κυνοφιλικός Όμιλος Ν. Ηλείας