Ανακοίνωση για εθελοντική βοήθεια στα πυρόπληκτα ζώα #2

prosfero.gr2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μας (της 7/8), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Μετά από επικοινωνία μας με την συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα πυρόπληκτα ζώα που βρίσκεται στο παλιό λατομείο Γαλατσίου, Έλενα Δέδε - Πρόεδρο του Dogs' Voice, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει υπερεπάρκεια ανθρώπινου δυναμικού (εθελοντών) καθώς και προμηθειών για την περίθαλψη των πυρόπληκτων ζώων και μας πρότεινε να στηρίξουμε άλλες πληττόμενες περιοχές.
Επιλέξαμε λοιπόν να βοηθήσουμε κυρίως με αγορά προμηθειών (αφού λόγω απόστασης δεν είναι εφικτή η φυσική παρουσία για εθελοντική δράση), το “Φιλοζωικό Σωματείο Β. Εύβοιας ARTEMIS” όπου οι ανάγκες αυτονόητα είναι τεράστιες και τον “Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας“ όπου επίσης υπάρχουν ανάγκες και εκεί.

Οι ανάγκες για προμήθειες στους 2 παραπάνω προορισμούς είναι οι εξής:
➢ Crates (Νο. 107 & 75)
➢ Κλουβάκια μεταφοράς για γάτες
➢ Γατοπαγίδα
➢ Scanner
➢ Οδηγούς (λουριά)
➢ Αντιπαρασιτικά (κυρίως αμπούλες, αλλά & κολλάρα)
➢Τροφές για σκύλους και γάτες
➢ Άμμο για γάτες
➢ Κουβάδες μεταλλικούς & λεκάνες πλαστικές
➢Υποσέντονα μίας χρήσης
➢ Φυσιολογικούς ορούς
➢ Γάντια μίας χρήσης
➢ Augmentin
➢ FUCIDIN cream
➢ Γάζες
Το κυριότερο που μας ζήτησαν από την Β. Εύβοια είναι ανάγκη για νοσοκομειακή περίθαλψη σκύλων και γατών (Νοσοκομείο που θα μπορεί να δεχθεί να περιθάλψει ζώα με εγκαύματα & σοβαρότερα περιστατικά) και ιδανικά η μετάβαση Κτηνιάτρου/ων στον Ταξιάρχη Β. Εύβοιας για εθελοντική παροχή υπηρεσιών.

2. Επικοινωνήσαμε με το Σωματείο ANIMA https://www.wild-anima.gr/ https://www.facebook.com/anima.gr/
https://instagram.com/animawild?utm_medium=copy_link (Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής) στον οποίο φροντίζουν άγρια ζώα & οι ανάγκες είναι οι εξής:
➢ Κελαϊδίνη / Μαϊνοτροφή /Κοτσυφοτροφή
➢ Ξηρά τροφή για μικρά γατάκια, με κοτόπουλο
➢ Ξηρά τροφή για γάτες (κατά προτίμηση με κοτόπουλο)
➢ Χόρτα για κουνελάκια
➢ Άμμο για γάτες
➢ Pellet
➢ Χαρτοβάμβακα
➢ Υποσέντονα μίας χρήσης
➢ Γάντια μίας χρήσης

Όσοι μπορείτε να συνεισφέρετε στο μέτρο των δυνατοτήτων σας, με δωρεά κάποιων από τα παραπάνω αναγκαία, παρακαλούμε πολύ να τα φέρετε στα γραφεία μας (Κοιμ. Θεοτόκου 40, 145 65 ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ -1ος όροφος, 08:30-16:00 καθημερινές) και εμείς θα φροντίσουμε για την αποστολή τους.
Επίσης όσοι έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε οποιαδήποτε βοήθεια, με εθελοντική παρουσία να μας ενημερώσετε με μήνυμα στo: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αναφέροντας για ποια δράση προσφέρεστε και τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και e-mail)