ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ πλέον ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΖΩΩΝ

voridis3

 

Με ιδιαίτερη χαρά & ικανοποίηση χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, για αυστηροποίηση του σχετικού Νομικού Πλαισίου, μετατρέποντας το αδίκημα του βασανισμού ζώων σε Κακούργημα !!!

Μετά & τα πρόσφατα επαίσχυντα & αποτρόπαια περιστατικά βασανισμού σκύλων, η μετατροπή του αδικήματος σε Κακούργημα είναι μία πράξη που εκφράζει απόλυτα πιστεύουμε κάθε πολιτισμένο & υγιή νοητικά πολίτη, άσχετα με το αν είναι φιλόζωος ή όχι.

Θερμά συγχαρητήρια Κύριε Υπουργέ για την απόφασή σας αυτή !!!

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ https://tinyurl.com/y3uwxl99

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης μετατρέπει το αδίκημα βασανισμού των ζώων σε κακούργημα.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας που καταβάλλει για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, προχωρά στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.
Ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει ότι περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνομούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.
Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει - με τη συνεργασία των Δήμων - παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα.